Uitlijnen auto en bedrijfswagens

Uitlijnen van personenauto's en bedrijfswagens

Wilt u veilig en zeker op pad, laat dan uw auto uitlijnen bij Autobedrijf Broekema in Schildwolde. Dan bespaart u ook nog eens aanzienlijk op brandstofverbruik en voorkomt u onnodige bandenslijtage. Voor het uitlijnen van personenauto's en bedrijfswagens beschikken wij over een John Bean V2200 3D wieluitlijner. Met deze zeer geavanceerde apparatuur kunnen wij zeer nauwkeurig meten en uitlijnen, voor een optimaal rijdende auto.

3D uitlijnen met lasertechnologie

Met onze John Bean V2200 uitlijnapparatuur lijnen wij auto's uit in 3D door middel van lasertechnologie. Deze geavanceerde techniek maakt uitlijnen zeer accuraat. De met laser uitgevoerde metingen zijn bijzonder nauwkeurig. Dankzij direct contact met een database zijn de juiste afstelwaarden per automerk, type en bouwjaar direct beschikbaar. Ook voorkomt 3D uitlijnen beschadigingen van de velg.

Het belang van uitlijnen

Met goed uitgelijnde auto bespaart u behoorlijk op verbruik van brandstof. Ook slijten uw banden minder snel en verbetert de veiligheid en wegligging van uw auto merkbaar.

Wat is uitlijnen van de auto?

Uitlijnen betekent dat wij de wielen zo bijstellen dat ze loodrecht onder de auto staan, precies evenwijdig aan elkaar. Dit is iets anders dan uitbalanceren: het in balans brengen van wiel en velg door middel van gewichtjes.

Wanneer moet een auto uitgelijnd worden?

U merkt dat uw auto uitgelijnd moet worden als de auto naar één kant trekt of zwenkt of als uw auto heel zwaar of juist heel licht stuurt. Ook abnormaal snelle of onregelmatige slijtage van uw autobanden kan een teken zijn dat uw auto uitgelijnd moet worden. Wij adviseren uitlijnen van de auto altijd bij het monteren van nieuwe banden en bij het vervangen van een onderdeel van de ophanging.

 

 

Ik wil mijn auto laten uitlijnen