Automaatbak spoelen

Uw specialist in automaatbak spoelen

De oorzaak van verreweg de meeste schakelproblemen met auto’s met automaatbak is vuil. Op professionele wijze reinigen en spoelen wij uw automaatbak. Daarmee kunt uproblemen met uw automatische transmissie voorkomen en soms zelfs verhelpen. Na het spoelen merkt u het gelijk: de bak schakelt weer boterzacht en als nieuw. Zo kunt u weer tienduizenden kilometers probleemloos genieten van uw automaat.

Problemen door vuil in automaat

Door gebruik van de auto wordt de olie in de automatische versnellingsbak vuil. Metaaldeeltjes en fijnstof maken de vloeistof pikzwart. Door deze vervuiling gaat een flink deel van de oorspronkelijke viscositeit en additieven tegen slijtage verloren. Oliekanalen raken verstopt en lamellen vervuilen. Laat u de automaatbak niet regelmatig reinigen, dan kan dit uiteindelijk tot gevolg hebben dat u uw automaatbak moet laten reviseren of zelfs vervangen. En dat kost al snel duizenden euro’s.

Elke 60.000 kilometer automaat spoelen

Wij adviseren u om de automaatbaak om de 60.000 kilometer te laten reinigen en spoelen. Want olie verversen alleen is niet altijd genoeg. Bij het regulier vervangen van de olie blijven er altijd enkele liters achter in de koppelomvormer en warmtewisselaar. Door te spoelen vervangt u alle olie, waarmee u de slijtage een halt toeroept


Ik wil mijn automaatbak laten spoelen